Chamomile tea – research and benefits

Kamille, en gammel lægeplante

Kamille er en af ​​de ældste, mest udbredte og veldokumenterede lægeplanter i verden, og anbefales til en lang række helbredsproblemer, herunder behandling af søvnforstyrrelser/problemer og lindring ved forkølelse.

I mange undersøgelser er denne elskede te også blevet forbundet med at berolige muskelspasmer, forebygge bakterielle vira og helbrede sår og forbrændinger. Hvis du er nysgerrig efter, hvad kamillete ellers kan gøre for dig og din krop, så læs videre!

Kamille og dødelighed

Lever kvinder, der drikker kamillete, længere?

En nylig undersøgelse i USA undersøgte sammenhængen mellem mennesker, der drikker kamillete, og dødeligheden.

I alt 1677 kvinder og mænd over 65 år deltog i undersøgelsen, som blev publiceret i tidsskriftet ‘The Gerontologist’ i december 2016.

Undersøgelsen af ​​1677 kvinders og mænds forbrug af kamille og dødsårsagerne fandt sted over en periode på syv år. Fjorten procent af deltagerne i undersøgelsen drak kamillete.

Forskere fandt ud af, at kamillete var forbundet med en 29 procent reduceret risiko for død blandt kvinder efter at have korrigeret for demografiske forskelle, sundhedsproblemer og livsstil.

Mændene i undersøgelsen, der drak kamillete, havde ikke samme reducerede risiko for at dø tidligt.

“Årsagen til forskellen mellem kvinder og mænd er ikke klar, selvom kvinder har vist sig at være hyppigere brugere af kamille end mænd,” sagde Bret Howrey fra University of Texas.

Det er stadig uklart, hvordan kamillete er forbundet med nedsat dødelighed.

Læs den korte artikel fra The UTMB Newsroom her!

Læs hele artiklen fra Oxford University Press!

Kamille og søvn

Folk har drukket kamille i tusinder af år for at hjælpe med at falde i søvn.

En japansk undersøgelse af rotter viste, at kamilleekstrakt hjalp rotter med at falde i søvn lige så hurtigt som rotter, der fik en dosis benzodiazepin (et beroligende middel).

Derfor kan det varmt anbefales at drikke en kamillete ca. en halv time før sengetid. Dette vil hjælpe din krop med at slappe af, så du falder i søvn hurtigere og nemmere.

Læs om det japanske studie!

Kamille og smerter

Lider du af menstruationssmerter, kan kamillete afhjælpe dit ubehag. Dette skyldes, at kamillete er forbundet med en stigning i urinniveauet af ‘glycin’ – en aminosyre, der har et hav af sundhedsmæssige fordele – herunder stærke muskelafslappende virkninger.

Dette forklarer, hvorfor kamillete virker godt til at lindre menstruationssmerter. Forskere er enige om, at dette skyldes den afslappende virkning af glycin på livmoderen.

Forskere har fundet en øget mængde af denne aminosyre, glycin, i urinen hos dem, der drikker kamillete.

Det viser en undersøgelse foretaget af Elaine Holmes fra Imperial College i London.

Læs den mere detaljerede artikel her!

Kamille og stress

Som nævnt ovenfor giver kamillete anledning til en stigning i kroppen af ​​’glycin’, så dette er forklaringen på hvorfor kamillete virker beroligende.

‘Glycin’ er også kendt for at berolige nerverne.

Læs mere om glycin!

Kamille og sårheling

Forskere har fundet ud af, at rotter, der drak vand med kamilleekstrakt, havde fremskyndet heling af sår. Der er gennemført to uafhængige undersøgelser af kamilles effekt på helingsprocessen hos rotter, og der er enighed om, at kamille har en positiv effekt på denne helingsproces.

Ligeledes er der også en positiv effekt af kamille på helende sår hos mennesker.

Forskningsresultaterne er her!

Kamille te fra Pukka 

Pukka har lavet en kamillete ved hjælp af tre slags økologisk kamille.

De har valgt at bruge egyptiske, kroatiske og ungarske kamilleblomster.

Hvorfor de bruger tre forskellige typer kamilleblomster, siger de ikke, men vi forestiller os, at de tre typer er lidt forskellige, så vi får den bedst mulige smags- og sundhedskombination.

Kamille som urtemedicin

Som med ethvert andet urtemiddel skal du huske på, at urtete ikke er beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom. Du bør altid konsultere din læge i tilfælde af helbredsproblemer.

[social_krigsførelse]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »